CENTRU JE DO 28. MARTA 2024. NEOPHODNA PODRŠKA DA DO PREDAJE ZAVRŠNOG RAČUNA ZA 2023. POKRIJE DEO PROŠLOGODIŠNJIH TROŠKOVA U PERIODU MAJ-DECEMBAR ZA KOJE JE GRAD ODOBRIO NOVAC, ALI GA ZBOG BLOKADE RAČUNA CENTRA NIJE UPLATIO

Centru je potrebna da mu do 28.3. nađe rešenje da grupa ili neko od privrednika/ca donira ili pozajmi 1,2 miliona din. koje mu je Grad NS prošle godine odobrio, ali zbog blokade računa nije mogao da uplati, od kojih je 655.000 din. potrebno 27.3. zbog finalizacije završnog računa.
Račun za donacije je 340-11001286-31. Svima kojima je bilo moguće obratili smo se.
Imajući u vidu sve nesreće u poslednjih 10 dana, pretnje smrću kolegi/nicama iz Nezavisnog društva novinara Vojvodine i koliko dugo Centar u zajednici prikuplja sredstva za ovu namenu, sramota nas je da se i dalje obraćamo javnosti ovim povodo.. Međutim, nikad se do sada nije nalazio u situaciji u kojoj je svestan šta je dovelo do manjka, a ne može da nađe rešenje.
Malopre objavljeno saopštenje o proneverama na konkursima Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, od kojih je samo u okviru jedne otuđeno javnog novca u iznosu za 6.5 miliona većem od ukupnog diga Centra za period 2011-23, od kojih je 2011-19. preuzeo odgovornost Grada za konrinuitet usluge personalne asistencije, i 3,5 puta veći od iznosa pod blokadom s kojom ss suočava i zbog kojih može da raspolaže samo donacijama, podstakla nas je na to da ponovo pozovemo ljude da mu pomognu da dođe do toga da se od aprila usmeri samo na deblokadu jer je sve druge obaveze za 2023, uključujući 8 izveštaja, završio.
May be an image of text
See insights and ads
Boost post

About the author: Jovan Mišković

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.