POZIV DA DO 30.1. OBEZBEDIMO PREOSTALI NOVAC ZA DEBLOKADU RAČUNA

Sorry, this entry is only available in B/CG/H/S. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Potrebna je hitna podrška ukoliko možete da se uključite. U ovom prilogu možete čuti razloge.
 Naš predlog je da se još 566 donatora iz poslovnog sektora i pojedinaca/ki odazove donacijom od 10.000 din. do 30.1. na osnovni račun Centra 340-5350-79, s koga se direktno izmiruje blokada ili onlajn preko stranice kampanje. U komentarima ispod teksta kampanje je kliping s informacijama. Ako možete da prosledite poziv ljudima koje poznajete, a koji bi mogli da se uključe donacijom i da pozovu druge da doniraju, značilo bi jer neizvesnost i odgovornost nikad nisu bile veće.
Od maja do sada preko 300 donatora doniralo je blizu 843.847,89 din. za deblokadu računa Centra, glavnica je smanjena za 460.000 din. Ostatkom su naplaćene kamata, koja je na dnevnom nivou 1.500 do 1.600 din. i naknade poslovne banke.Još 5.640.781 din.treba da obezbedimo da bi Град Нови Сад i Opština Bačka Palanka mogli Centru da pokriju troškove rada asistenata/kinja u januaru i nadalje. I da se dug ne bi uvećavao. Jedna donatorka mi je pre nekoliko dana napisala da se nada da će se i drugi uključiti da bi imalo smisla. Prošle godine je velik broj ljudi i preduzeća donirao, ali ne u kratkom roku, kao što smo u maju, junu i decembru predložili, pa je skoro polovinom doniranog iznosa naplaćena kamata, a u oktobru je Poreska uprava povećala svoje tarife, nakon čega je glavnica uvećana za 30.000 din. Iznos glavnice je 3.903.860,24 din. Promena njenog iznosa može se pratiti na sajtu Narodne banke Srbije u odeljku Pretraživanje dužnika u prinudnoj naplati.
Hvala na svemu što smo u prethodnih 8,5 meseci zajedno uradili/e da se blokada otkloni.
Milica Mìma Ružičić-Novković, predsednica Centra

About the author: czuns

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.