Centar “Živeti uspravno” želi Vam srećne praznike!

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Dragi prijatelji,
Najveći deo puta u stvaranju preduslova za samostalni život u Novom Sadu je iza nas. Shodno trenutnoj, prilično restriktivnoj zakonskoj regulativi u odnosu na to ko može da koristi uslugu personalne asistencije, Gradu Novom Sadu ostalo je samo još da iz svog pravilnika o ostvarivanju prava na njeno finansiranje izostavi deo koji se odnosi na maksimalni procenat uvećsanja broja sati usluge i predvidi njeno obezbeđivanje u skladu sa realnim potrebama osobe.
Kriterijumi definisani Zakonom o socijalnoj zaštiti treba da se revidiraju i usklade sa preporukama Komiteta UN za prava osoba sa invaliditetom iz Opšteg komentara br. 5 na primenu čl. 19 Međunarodne konvencije o pravima osoba sa invaliditetom.
Čeka nas sve intezivna godina s nepredvidivim okolnostima i neophodnošću saniranja posledica pandemije i drugih prirodnih pojava koje su svima promenile životne prilike I mnogi ljudi nisu više živi.
Neophodna je, uvek bila, sada je nužna, međusobna, međuljudska podrška, svesno delovanje u svakom trenutku za dobro svih. S tim u vezi, neka nam 2021. donese mir i radost, najdublje osećanje zahvalnosti za sve što imamo prilike da iskusimo i naučimo, da virusu zajedno smanjimo uticaj i da sve drugo što se u prirodi dešava sagledamo kao neminovnost i priliku za dalji životni put.
Sve najbolje!

About the author: czuns