DVADESET DVE GODINE JE OD OSNIVANJA CENTRA

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Danas je 22 godine od osnivanja Centra.

Uticao je na život i informisanost blizu 700 ljudi direktnom podrškom. Bezmalo toliko nas je zapošljavo i angažovao.

Inicirao je izradu 10 akcionih planova pristupačnosti u APV i Strategije pristupačnosti Grada Novog Sada 2012-18.

Pilotirao je uslugu personalne asistencije i doveo do njenog uvođenja u odluke o socijalnoj zaštiti Grada Novog Sada i Opštine Bačka Palanka.

Organizovao je pedagošku asistenciju i uslugu ličnog pratioca detetu do uvođenja ove usluge u Odluku o socijalnoj zaštiti Grada Novog Sada.

Objavio je tri knjige životnih priča osoba sa invaliditetom, 2 o predstavljanju invalidnosti u umetnosti i medijima, preveo 4 publikacije u oblasti pristupačnosti i objavio 2 priručnika o pravima osoba sa invaliditetom i snimio 3 filma o socijalnoj distanci prema osobama s invaloditetom, međusobnoj podršci i svom radu i zajedno s IK PROMETEJ objavio prevod romana MOJA LEVA NOGA Kristija Brauna, snimio CD U ŠKOLU JE POŠO DARKO s pesmama izvedenim i nastalim na muzičkim radionicama s grupom mladih članova Udruženja SUNCE.

Oranizovao je treninge i obuke osoba sa invaliditem, predstavnika/ca gradskih i pokrajinskih ustanova, UKC Vojvodine, MUP-a, gradskih odbora političkih stranaka, stručnjaka/kinja u oblasti athitekture, građevinarstva i urbanizma o pravima osoba s ìnvaliditetom i pristupačnosti.

Sada se suočava s posledicama blokade računa zbog nepotpunog finansiranja usluga koje pruža od 2008. i ako je ne otkloni, od februara nakon 15 godina i 3 meseca neće moći da organizuje uslugu personalne asistencije.

Za deblokadu treba da obezbedimo još 5.640.781 din. Možete donirati na osnovni račun 340-5350-79 ili iz inostranstva preko stranice kampanje.

About the author: czuns

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.