OBAVEŠTENJE O DOSADAŠNJEM ISHODU PRIKUPLJANJA SREDSTAVA ZA NASTAVAK RADA

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Erste banka je 8.6. pronašla tehničko rešenje za prenos sredstava i naplatu provizije za svoje usluge s računa Centra koji ne podležu blokad, tako da sad postoji modalitet za isplatu doprinosa i drugih troškova, mimo rada asistenata/kinja, čime je, ukoliko računi Centra ne budu odblokirani do 29.6, omogućen dalji rad svih zapooslenih i overa zdravstvenog osiguranja u finansijskom delu minimalno do 30.9.

Međutim, u Gradskoj upravi za dečiju i socijalnu zaštitu sugerisano nam je da, do deblokade računa, Centar ne podnosi majski i zahteve za naredne mesece za programska sredstva kojima se finasira svakodnevna iskustvena (peer) podrška jednom čoveku, podrška u donošenju odluka jednoj devojci, stručni rad, troškovi knjigovodstva, zaštite na radu, administrativni troškovi za asistenciju i ova 2 vida podrške za samostalni život, što znači da Centar paralrelno sa prikupljanjem sredstava treba da obezbedi 300.000-360.000 din. mesečno za ove troškove ili da ih ne isplaćuje, što nije moguće jer deo troškova podleže kamati, a poreske prijave ukoliko se ne isplate u roku, maksimalno nakon 15 dana nastupa nova blokada.

Trenutni iznos duga je 5.846.970 din, od čega je glavnica 4.200.942,58 din. Dve donacije u iznosu od 28.650,00 od kojih je jedna u iznosu od 25.650,00 din. prikupljena prilozima na koncertu Hora SENIORI održanom 8. juna. Hvala svima koji su učestvovali u organizaciji koncerta, bili na njemu i donirali.

U subotu, 10. 6, povodom Međunarodnog dana pletenja u javnosti, NEEDLES NOVI SAD organizuje događaj od 14h do 17h u SKC Fabrika (Despota Stefanaa 5) na kome će se štrikati i heklati i biće organizovana tombola. Prilozi za tombolu u minimalnom iznosu od 200 dinara biće donirani Centru za nepokrivene troškove personalne asistencije.
Hvala organizatorkama i pozamanterijama, koje su donirale vunu, konac i pribor za pletenje i heklanje da bi novčani ulog doprineo dostupnosti asistencije.

Račun na koji se može donirati u cilju smanjenja iznosa pod blokadom je

340-5350-79 Erste banka

Iz inostranstva možete donirati do 28.6. preko platforme Rekonstrukcije Ženski Fond za onlajn donacije OVDE.uz naznaku u svrsi uplate da je donacija za Centar Živeti Uspravno.

ENG: //www.rwfund.org/eng/donate-online-now/

About the author: czuns

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.