OBEZBEDIMO USLUGU PERSONALNE ASISTENCIJE KORISNICI IZ SUBOTICE

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Pokrenuli smo još jednu, nadamo se poslednju kampanju   //www.donacije.rs/projekat/personalna-asistencija-subotica/ grupnog prikupljanja sredstava za personalnu asistenciju, ovog puta da se pokriju troškovi tri mesečne bruto zarade u Subotici koje prethodnom kampanjom i podrškom Rekonstrukcije ženski fond nisu obezbeđene.
Deo osoba sa invaliditetom nema pravo na finansiranje usluge personalne asistencije jer je osnov za njegovo ostvarivanja korišćenje uvećanog dodatka za tuđu negu i pomoć na koji imaju pravo samo osobe sa 100% oštećanja po jednoj osnovi. To znači da najveći broj osoba koje se otežano kreću ili imaaju smanjenje neke spoobnosti niže od 100%, ne mogu da ostvare pravo na finansiranje asistencije. Svrha kampanje je dvostruka: da obezbedimo novac koji nedostaje i da pokrenemo izmenu propisa u ovom delu jer po preporukama Komiteta UN za prava osoba sa invaliditetom osnov za odobravanje vrste i stepena podrške za izjednačavanje mogućnosti treba da bude nivo potreba, a ne stepen oštećenja/smanjenja sposobnosti.
Do sada smo kroz 3 kampanje zajedno obezbedili preko 2,4 miliona dinara. Sada je potrebno da obezbedimo još 146.383,00 dinara da svi ovogodišnji troškovi asistencije u organizaciji Centra budu pokriveni.
Donirajte u narednih 45 dana, pozovite druge da doniraju

About the author: czuns