OBAVEŠTENJE O PROMENAMA U VEZI S NEDOSTAJUĆIM SREDSTVIMA ZA USLUGU PERSONALNE ASISTENCIJE

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

 

Zdravstveno osiguranje zaposlenima Centra i deci četiriju zaposlenih overeno je 18.1, 19.1. biće overeno dvema asistentkinjama čije prebivalište nije u Novom Sadu.

Pozajmili smo 17.1. iznos od 229000 din s rokom vraćanja do 31.1, Nastavljamo s prikupljanjem novca da što pre vratimo pozajmicu.

Račun za donacije je 340-11001286-31 kod Erste Bank A.D.

U ovom trenutku nedostaje svh 229000 dinara jer smo juče, omaškom predsednice, preplatili septembarsku poresku prijavu asistentkinje u Subotici, preplaćeni iznos biće prebačen na njenu decembarsku poresku prijavu, čime su svi doprinosi za poslednja 3 meseca 2022. uplaćeni.

U prethodnih 13 dana za ovu namenu donirano je 82.800,00 din, 6 osoba iz NS koje koriste asistenciju u organizaciji Centra participirale su 16. i 17.1. iznosom od 83.100 din.

Razloge zbog kojih je do ove situacije došlo možete videti ovde

Inicijativa Digni gard, odbrani grad 26.1 u 19h u caffe bar FOXTROT organizuje akciju podrške Centru. pod nazivom SVIRKA ZA USPRAVAN ŽIVOT

Keckec, Klo klo, jam session vrhunski muzičari i pozitivna atmosfera

Cena ulaznice je 300,00 din.

Iznos prikupljen od ulaznica biće usmeren na troškove asistencije.

Knjižare Booka u okviru svoje akcije Humandan,  doniraće Centru, takođe za pokrivanje troškova asistencije, polovinu svog prometa koji bude ostvaren u ponedeljak 30.1. onlajn i prodajom uživo u svim knjižarama Booka.

Sada je deljenje informacija o važnosti hitne podrške Centru da pokrije prošlogodišnje troškove da bi nesmetano mogao da organizuje uslugu u ovoj godini izuzetno važno, direktno doniranje za nju i učešće u akcijama prikupljanja sredstava.

Za sada znamo da Grad Novi Sad i dalje neće pokreivati troškove radnih prava sem naknade za rad, za pokrivanje punog obima usluge dvema korisnicama kojima je potrebno angažovanje petoro asistenata nedeljno još uvek ne znamo, kao i kada će u toku ove godine biti započet rad na izmrni državnog pravilnika o minimalnim standardima za pružanje usluga socijalne zaštite. Nužno je redefinisati kriterijume za obuhvat korisnika jer, zahvaljući tome što se potreba za uslugom odobrava u odnosu na stepen oštećenja i sposobnost samostalnog odlučivanja o sebi, i zbog načina organizovanja i finansiranja dnevnih i usluga za samostalni život, više od 80% osoba sa invaliditetom ostaje bez ikakve podrške. Posledice su izolacija i nastanak sekundarnih oštećenja. Nastavljamo s daljim radom na promeni gradskih kriterijuma dok svi troškovi radnih prava asistenata/kinja ne budu pokrivni budžetskim sredstvima i ne bude obezbeđen optimalan obim usluge.

About the author: czuns

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.