Saopštenje za javnost

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Kampanja za personalnu asistentciju uspela.  Nastavljamo dalje!

Centar Živeti uspravno organizovao je kampanju //www.donacije.rs/projekat/personalni-asistenti-ns/ pod nazivom „Obezbedimo osobama sa invaliditetom iz Novog Sada personalnu asistenciju“ uz podršku Fondacijt Catalyst. Kampanja je realizovana u periodu od 7 marta do 7. juna 2018. godine.

Iako je kampanja dostigla cilj 1. juna, kampanja je nastavljena do samog završetka da bi se prikupio što veći deo sredstava budui da je Centar u međuvremenu obavešten o tome da nedostajuća sredstva u iznosu od 1,5 milion dinara za period septmbar-decebar 2017.  nisu odobrena.

Zahvaljujući mnogobrojnim donacijama a i ljudima do prikupljeno je 454.003,00 dinara. Navedenim sredstvima biće pokriveno  10 mesečnih bruto zarada asistentkinja i bezmalo 11 mesečnih putnih troškova.

Zahvaljujemo se Fondaciji Catalyst, Građanskim inicijativama, Prevodilačkom srcu, Portalu o invalidnosti, Komaniji Nice Foods i lancu restorana McDonalds i Inicicijativi Crecker na sprovedenim akcijama, portalima Autonomija, B92 i Info Net Vojvodina na medijskoj podršci koja je omogućila vidljivost kampanje, a pre svega informisanje javnosti o suštini usluge personalne asistencije kao osnovnog preduslova samostalnog života osobama koje je koriste. Posebno se zahvaljujemo našim kolegegama/nicama, partnerima Centra. sugrađanima/kama, javnim ličnostima, izdavačkim kućama koji su doniranjem, učešćem u akcijama, prikupljanjem knjiga i na druge načune doprineli da kampanja dostigne cilj.

Centru predstoji nastavak rada na prikupljanju sredstava za ovu namenu najpre da se obezbede sredstva koja nedostaju za prošlu godinu, zbog čega trenutni zaposleni/e nemaju zdravsteno odiguranje, potom iznos od 270.000,00 din. mesečno za asistenciju osobama koje je koriste duže od 40 sati nedeljno, za koliko je Grad Novi Sad odobrio sredstva. Zato nastavljamo!

Tim Centra.

About the author: czuns