Saopštenje za javnost

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Kampanja //www.donacije.rs/projekat/personalni-asistenti-ns/ je stigla do njenog kraja, a nastalja do 6. juna, iako je postignut cilj, Sredstva koja u naredna 4 dana budemo prikupili i na pesničkoj večeri u subotu, 9.6 (//www.facebook.com/events/217648505685695/) usmerićemo prevashodno na plaćanje zaostalih doprinsa iz 2017 u vrednosti od 660.000,00 din, zbog čega trenutni zaposleni/e nemaju zdravstveno osiguranje.

Manjak je nastao jer su novcem koji je za prošlu godinu obezbeđen pokriveni troškovi usluge zaključno sa septembrom. Nedostaju sredstva u iznosu od 1,5 milion dinara. Neto smo privremeno premostili zahvaljujući ovogodišnjoj donaciji Rekonstrukcije ženskog fonda.

Takođe se nastavlja akcija Prevodilačkog srca //portaloinvalidnosti.net/2018/03/100strana-za-personalne-asistente-osoba-sa-invaliditetom/ do svog cilja.

Informaciju da nedostajuća sredstva za prošlu godinu neće pokriti Grad ni donatori kojima smo se u novembru i decembru obratili, dobili smo u toku kampanje. Otuda i odluka da se kampanja nastavi do svog kraja i da se kroz različite akcije nastavi sa prikupljanjem sredstava da bismo što pre ljudima obezbedil zdravstveno osiguranje, otklonili blokadu računa i nastavili s daljim radom.

Zahvalni/e za dosadašnju podršku i za sve što je u poslednja tri meseca urađeno zajedničkim ulaganjem i delovanjem organizacija, preduzeća, medija i pojedinaca, među kojima je veliki broj javnih ličniosti, nastavljamo dalje.

About the author: czuns