Saopštenje za javnost i poziv na koncert ŽIVETI USPRAVNO – 0,1%

Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

GRAD NOVI SAD KROZ SVOJA TRI KONKURSA ZA PROGRAME IZ SOCIJALNE ZAŠTITE OD INTERESA ZA GRAD KOJE SPROVODE UDRUŽENjA GRAĐANA I KROZ JAVNI RAD ODOBRIO IZNOS OD  7.995.337,00 DINARA, 2.5 PUTA VIŠE OD PRETHODNIH GODINA I 2.5 PUTA MANjE OD OPTIMALNOG IZNOSA SHODNO STRUKTURI STANOVNIŠTVA.

Saopštenje za javnost i poziv na koncert ŽIVETI USPRAVNO – 0,1%

Zaključkom Gradskog veća Grada Novog Sada broj 1031/2018-14-II od dana 24.10.2018. godine na drugom javnom konkursu za programe u oblasti socijalne zaštite od interesa za Grad koje sprovode udruženja građana za uslugu personalne asistencije, koju Centar organizuje odobren je iznos od 4.150.000,00 dinara.

Ovim, sredstvima u iznosu od 3 miliona dinara, odobrenim na prvom konkursu i sredstvima u iznodu od 845.337,00 dinara kroz gradski javni rad obezbeđena je usluga personalne asistencije u trajanju od 40 za 4 korisnice tokom cele godine, za jednu koridnicu u trajanju od 6 meseci, za dve u trajanju od 5 meseci, za 4 korissnika/ce u trajanju od 3,5 meseca, jedan korisik je m počeo da koristi uslugu od 22. oktobra i imamo prostora za još trje korisnika od novembra. Jedna koleginica je koristi 5 meseci u trajanju od 6 sati dnevno, jedna  studentkinja je u avgustu i septembru koristila uslugu 4 sata, od početkka semestra koristi je 8 sati, jedan kolega je prvih 15 dana koristio 4 sata, sada je koristi 8 od ukupno 13 korisnika i dve korisnice u ovoj godini, trima koleginicama usluga je potrebna 15 sati i jednoj 24. U prvih 6 meseci novac za neto troškove usluge za ddodatnu asistenciju obezbedili smo različitim akcijama prikupljanja sredstava i kroz particiopaciju korisnika. Prihodom od koncerta koji će biti održan 26. oktobra u 20 č.u saradnji sa Inicijativom
CRACKER – ArtRoots Guerilla Network
pokrićemo deo troškova doprinosa. Za drugu polovinu godine deo će biti pokriven kroz  participaciju, deo za uskakajuću i radnu asistenciju kroz dva konkursa resorne gradske uprave, deo ćemo nastaviti da obezbeđujemo donatorska sredstva i da organizujemo akcije prikupljanja sredstava dokle god Grad ne prepozna da nivo finansiranja ove usluge po korisniku zavisi od njegovih/njenih potreba.

Minimalni standard jeste od 20 do 40 sati nedeljno, ali ukoliko u jednoj lokalnoj samoupravi postoje potencijalni korisnici/e kojima je oa usluga potrebna duže, lokalna samouprava u saradnji sa korisnicima/ama i pružaocima u obaveezi je da pronađe način i odgovori na realnu potrebu. Očekujemo da će već od ove godine tako biti.
Koristimo priliku da sve koji u petak, 26. oktobra, budu u Novom Sadu, pozovemo na koncert. Karte se mogu kupiti u Muzičkoj omladini (Katolička porta br. 2) sutra do 14) ili u Sinagogi 2 sata pre koncerta. Hvala svima na podršci ovom procesu. Cilj nam je da iz gradskog budžeta za ovu namenu bude izdvojeni minimalno 0,1% godišnje.

Tekst zaključka možete preuzeti ovde : //www.novisad.rs/sredstva-koja-se-dodeljuju-programima-udruzhenja-gradjana-u-oblasti-socijalne-i-dechije-zashtite-na.

About the author: czuns