OBAVEŠTENJE O DOSADAŠNJEM ISHODU PRIKUPLJANJA SREDSTAVA ZA NASTAVAK RADA

Erste banka je 8.6. pronašla tehničko rešenje za prenos sredstava i naplatu provizije za svoje usluge s računa Centra koji ne podležu blokad, tako da sad postoji modalitet za isplatu doprinosa i drugih troškova, mimo rada asistenata/kinja, čime je, ukoliko računi Centra ne budu odblokirani do 29.6, omogućen dalji rad svih zapooslenih i overa zdravstvenog osiguranja u finansijskom delu minimalno do 30.9.

Međutim, u Gradskoj upravi za dečiju i socijalnu zaštitu sugerisano nam je da, do deblokade računa, Centar ne podnosi majski i zahteve za naredne mesece za programska sredstva kojima se finasira svakodnevna iskustvena (peer) podrška jednom čoveku, podrška u donošenju odluka jednoj devojci, stručni rad, troškovi knjigovodstva, zaštite na radu, administrativni troškovi za asistenciju i ova 2 vida podrške za samostalni život, što znači da Centar paralrelno sa prikupljanjem sredstava treba da obezbedi 300.000-360.000 din. mesečno za ove troškove ili da ih ne isplaćuje, što nije moguće jer deo troškova podleže kamati, a poreske prijave ukoliko se ne isplate u roku, maksimalno nakon 15 dana nastupa nova blokada.

Trenutni iznos duga je 5.846.970 din, od čega je glavnica 4.200.942,58 din. Dve donacije u iznosu od 28.650,00 od kojih je jedna u iznosu od 25.650,00 din. prikupljena prilozima na koncertu Hora SENIORI održanom 8. juna. Hvala svima koji su učestvovali u organizaciji koncerta, bili na njemu i donirali.

U subotu, 10. 6, povodom Međunarodnog dana pletenja u javnosti, NEEDLES NOVI SAD organizuje događaj od 14h do 17h u SKC Fabrika (Despota Stefanaa 5) na kome će se štrikati i heklati i biće organizovana tombola. Prilozi za tombolu u minimalnom iznosu od 200 dinara biće donirani Centru za nepokrivene troškove personalne asistencije.
Hvala organizatorkama i pozamanterijama, koje su donirale vunu, konac i pribor za pletenje i heklanje da bi novčani ulog doprineo dostupnosti asistencije.

Račun na koji se može donirati u cilju smanjenja iznosa pod blokadom je

340-5350-79 Erste banka

Iz inostranstva možete donirati do 28.6. preko platforme Rekonstrukcije Ženski Fond za onlajn donacije OVDE.uz naznaku u svrsi uplate da je donacija za Centar Živeti Uspravno.

ENG: //www.rwfund.org/eng/donate-online-now/

About the author: czuns

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.