Saopštenje za javnost

Kampanja //www.donacije.rs/projekat/personalni-asistenti-ns/ je stigla do njenog kraja, a nastalja do 6. juna, iako je postignut cilj, Sredstva koja u naredna 4 dana budemo prikupili i na pesničkoj večeri u subotu, 9.6 (//www.facebook.com/events/217648505685695/) usmerićemo prevashodno na plaćanje zaostalih doprinsa iz 2017 u vrednosti od 660.000,00 din, zbog čega trenutni zaposleni/e nemaju zdravstveno osiguranje.

Manjak je nastao jer su novcem koji je za prošlu godinu obezbeđen pokriveni troškovi usluge zaključno sa septembrom. Nedostaju sredstva u iznosu od 1,5 milion dinara. Neto smo privremeno premostili zahvaljujući ovogodišnjoj donaciji Rekonstrukcije ženskog fonda.

Takođe se nastavlja akcija Prevodilačkog srca //portaloinvalidnosti.net/2018/03/100strana-za-personalne-asistente-osoba-sa-invaliditetom/ do svog cilja.

Informaciju da nedostajuća sredstva za prošlu godinu neće pokriti Grad ni donatori kojima smo se u novembru i decembru obratili, dobili smo u toku kampanje. Otuda i odluka da se kampanja nastavi do svog kraja i da se kroz različite akcije nastavi sa prikupljanjem sredstava da bismo što pre ljudima obezbedil zdravstveno osiguranje, otklonili blokadu računa i nastavili s daljim radom.

Zahvalni/e za dosadašnju podršku i za sve što je u poslednja tri meseca urađeno zajedničkim ulaganjem i delovanjem organizacija, preduzeća, medija i pojedinaca, među kojima je veliki broj javnih ličniosti, nastavljamo dalje.

About the author: czuns